Най-Посещаваните Забележителности в Лондон


Лондон не е само космополитен и мултиентически, а е също град с многовековна история и традиции. Ето защо британската столица е предпочитана дестинация за туристи от всички държави. Ако Вие сте избрали най – големия метрополис в Европа за място, където да живеете и работите, то Вие имате възможността да се докоснете до неговите най – интересни и впечатляващи атракции, забележителности и места с историческо значение. Забравете за работата в Лондон и ангажиментите поне за ден и се впуснете в опознаване на символите и забележителностите на града – там определено има какво да се види.

Катедралата Свети Пол ( St. Pauls Cathedral )

Храмът, в който на 21 юли 1981 год. принц Чарлс и принцеса Даяна сключват брак е сред големите забележителности на Лондон. Освен че е сред най – високите сгради в столицата, катедралата е трета по долемина в Света. Християнският храм е построен през 17 век на мястото на малка църква, която била унищожена при големия пожар в Лондон. Опознавайки Лондон, в никакъв случай не бива да пропускате внушителната катедрала Свети Пол – един истински шедьовър на сър Кристофър Рен, чиито гроб се намира в криптата на храма.

Лондонското око ( London Eye )

London Eye

Колелото с височина 135 м е един от символите на Лондон. Намира се на южния бряг на река Темза и се състои от 32 капсули, от които може да се полюбувате на Лондон от високо. Качвайки се на колелото, пред Вас ще се открие приказната и незабравима гледка към града, а ако го направите точно преди залез, усещането ще бъде още по – вълнуващо. Лондонското око е известно още като колелото на века, защото е изградено по случай новото хилядолетие. От 1999 година до сега, атракционът се посещава от над 3 млн. туристи годишно.

Лондонският Аквариум

Аквариумът в английската столица е забавление както за деца, така и за възрастни. Намира се в близост до Окото на Лондон и Биг Бен. Самият аквариум е на няколко етажа, а разходката из него става чрез преминаване през множество тунели. Там ще откриете над 350 вида риби и всякакви други морски и сладководни обитатели.

Уестминстърското Абатство ( Westminster Abbey )

Уестминстърското Абатство

Ако сте решили да опознаете Лондон в свободното си време, Уестминстърското Абатство трябва да бъде една от първите Ви спирки. Тази готическа църква е с огромно историческо и културно значение. Там се извъшват сватбите и коронациите на кралското семейство и освен това там са погребани много прочути англичани като Робърт Браунинг, Исак Нютон. Имайте предвид, че понякога абатството може да бъде затворено заради провеждане на някое важно събитие.

Бъкингамски Дворец

Бъкингамски Дворец

Дворецът е официалната резиденция на британския монарх в Лондон. Отворен е за посетители, когато кралицата отсъства, а в него има 600 стаи, част от които могат да се разгледат. Картинната галерия с произведения на едни от най – прочутите художници в Света и разкошната частна градина, в която може да се разходите, са само част от нещата, които ще оставят у Вас незабравими спомени. Тържествената смяна на кралската стража пред двореца се извършва в 11 часа, като през зимата се провежда през ден. Пред Бъкингамския Дворец се намира внушителен мемориал в чест на кралица Виктория.

Часовниковата кула Биг Бен

Big Ben

Кулата е една от емблемите на Лондон и е част от Уестминсърския Дворец. Камбаните й озвучава града на всеки кръгъл час, а тълпи от туристи ежедневно посещават един от най – известните символи на Лондон. Всъщност Биг Бен е името на камбаната, която е кръстена на сър Бенджамин Хол, но повечето хора наричат така часовника и кулата, в която се намира той. На всеки от четирите циферблата има надпис на латински, който гласи : „ Боже, пази нашата кралица Виктория I! “. През 2012 год. името на кулата е сменено на Кулата на Елизабет, по случай 60 – тата годишнина от управлението на кралица Елизабет II.

За хората, които искат да опознаят културата, историята и известните символи на Лондон има много безплатни музеи, атракциони, които се заплащат и специални комбинирани карти за намаление, с които могат да се видят някои от най – известните места в столицата.

Submit a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.