Свежи идеи за по-добро лято в Англия


В разгара сме на летните отпуски и на всеки от нас му се иска максимално да оползотвори дните извън работа и да се зареди с енергия и положителни емоции. Ако планирате да прекарате отпуската си в Англия и се чудите къде да отидете, ние ще Ви предложим няколко много добри идеи за свободното време, както в Лондон, така и в по-близките като разстояние градове и места около столицата.

Стоун Хендж

Стоун Хендж
Екскурзиите винаги са прекрасна идея за отпуската или за почивните дни, а посещението на световноизвестна забележителност като Стоунхендж (Stonehenge) безспорно ще остави у Вас незабравими спомени. Това е място обвито в мистерии, като най-вероятно е посветено на Слънцето и, според изследователите му, е функционирало като астрономическа обсерватория. Мегалитният паметник Стоунхендж се намира на около 130 км от Лондон и е сред най-посещаваните забележителности в Англия.

Замъкът Уиндзор

Замъкът Уиндзор
Това е дестинация, която е много близка до столицата на Великобритания, така че може съвсем спокойно да си направите еднодневна екскурзия до там. Замъкът Уиндзор се намира на 34 км от Лондон и е официална резиденция на Кралицата.

С внушителните си размери и красиви зелени градини, Уиндзор е една от най-посещаваните дестинации в Обединеното Кралство. Освен това, той е най-големият обитаем замък в света.

Southend-On-Sea

на море в Англия
Ако Ви се прииска да отидете на море в Англия, най-близкият курорт до столицата е Southend-On-Sea, само на 40 мили от централен Лондон. Разликата между нашите плажове и този е съществена – плажът е доста каменист, а водата не много топла. Но пък ако сте любители на морето, може да изберете Southend-On-Sea като еднодневна дестинация, за да избягате от шума на големия град. Една от най-интересните забележителности на курорта е кеят за раходки, който е най-дългият в света.

Ако пък все пак не Ви се пътува извън Лондон, там също има чудесни летни предложения за прекарване на отпуската. Ето кои сме подбрали ние:

Посещение на зоопарка

Лондонският ЗоопаркЛондонският зоопарк съществува от далечната и 1828 г. Той е най-старият в света и в него могат да се видят над 750 видове животни. Едно от най-впечатляващите места е големият басейн, в който живеят 70 южноамерикански пингвина.

Освен това, има обособен сектор за диви животни, като лъвове и тигри, „ Царство на горилите”, както и сектор „Пеперуден рай”, където може да наблюдавате как какавидите се превръщат в пеперуди. За разнообразие и забавление на посетителите, в зоопарка се организират различни събития, а също така в определени дни може да разгледате някои видове от по-близо, влизайки директно в клетките!!! Зоологическата градина на Лондон се намира в Риджънтс Парк (Regent’s Park).

И още нещо любопитно – ако имате желание, може да прекарате една нощ в зоологическата градина в компанията на дивите животни, като наемете палатка!

Плувни басейни

Повечето плувни комплекси в столицата предлагат не само басейн, но и козметични процедури, фитнес центрове, парни бани и сауни, което ги прави идеално решение за прекарване на свободните дни. Повечето басейни са закрити, но има и такива, които са открити и отопляеми, за да може да се използват и в по-хладни дни. Ако сте любители на плуването и спортовете, в Лондон може да се насладите на богат избор от плувни комплекси и спортни центрове.

Езера в Лондон, подходящи за плаж

Хампстед Хийт

Въпреки че времето в Лондон не е като в България, все пак лондончани обичат да релаксират на открито, а едно от любимите им места за тази цел са езерата в Хампстед Хийт (Hampstead Heath Ponds). Там не само може да полувате през лятото в компанията на лебеди и патици, но и да се насладите на зеленината и природата.

Submit a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.