10 интерсни факта за Лондон за които може би не знаете


Лондон е невероятен град, домакин на много туристи от цял свят. Много голяма част от посетителите остават по работа в Лондон и се наслаждават на град с огромна история, култура и изкуство. Като добавим към изброените природни забележителности с неизмерима красота и се получава един от най-добрите градове за живеене в света. Елегантен и незабравим, веднъж като го посетите няма да може да сравните ритъма на Лондон с никои друг.

Ето и няколко интересни факта за Лондон:

1. Лондон е имал и друго име преди това. Преди да се задържи иматело ‘Лондон’, се е наричал с най-различни имена – Лондониум, Луденвич, Луденбург.

2. Римляните са били първи в история които са направили Лондон свои дом

3. Кралица Елизабет 2 може да е глава на народа но за да влезе в “the city of London” тя трябва да поиска разрешение от Лорд Маьор-а.

London Bridge

4. Във Великобритания, шофьорите карат от лявата страна на пътя. Но интереен факт е, че има път по който шофьорите могат да карат само вдясно.

5. През 2014-та година, 16 милиона души са посетили Лондон, това прави града най-посещаваният град в света. Ако и вие се каните да посетите Лондон, незабравяйте да разгледате най-интересните места за посещение.

6. Лондон е пробвал да конкурира известната Айфелова кула в Париж, като създава сграда по-виска от нея. За съжаление проектът е бил спрян заради нестабилноста на сградата и е била разрушена.

7. Лондон е един от градовете с най-богати хора към днешната дата в града има повече от 80 регистрирани милиярдера.

лондон парад

8. В Лондон има кафе на име Cereal Cafe в което се сервират повече от 100 различни вида от различни краища на света.

9. Повече от 300 езика се говорят в Лондон.

10. Биг Бен е една от най-известните забележителности в Европа. Но знаете ли, че Биг Бен не е кулата а часовникът който се намира вътре .

Уеб дизайн Варна

Submit a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.