Как да намерим работа в Англия


Как да намерим работа в Англия

За много от нас стъпката за намиране на работа в Англия и чужбина не е лека задача. Стимулът за по-добро заплащане, по-добър живот и много допълнителни възможноси за развитие ни карат да направим този избор. Важно е преди да направим тази крачка да се запознаем с някои важни особености.

работав англия и чужбина

работа в чужбина

Вариантите за започване на работа в Англия са няколко но ние ще се спрем на основните два: Чрез посредник и самостоятелно откриване на желаната работа и директен контакт с работодателя.

Тук ще обходим важните неща които трябва да следим при избор на посредник.

За да може едно лице, да извършва каквато и да била посредническа дейност, задължитлено трябва да е регистрирано в Агенцита по заетостта и да има удостоверение, че може да извършва дейност от такъв тип. Винаги можем да проверим валидността на един посредник, през (http://www.az.government.bg/intermediaries/) това е публичен регистър на всички посредници, които имат право да извършват такава дейност.

Съдържание на договора
Приложимото законодателство предвижда и задължително минимално съдържание на договорите, сключвани и/или предоставяни от посредника. Посредническият договор между посредника и търсещото работа лице трябва да съдържа:

Когато предстои да сключим договор, трябва да прегледаме дали той съдържа следните елементи:

– Данни за посредника.

– Задължения и права на двете страни.

– Какви са финансовите условия.

– Какъв е срокът на договора.

– При какви условия договорът може да бъде прекратен.

– Други допълнителни условия.

За улеснение, на интернет сайта на Агенция по заетостта има примерни договори (http://www.az.government.bg/pages/firmi-posrednici-i-predpriyatiya-za-vremenna-zaetost-formulyari/), така че с тях може да се сравни дали договорът, предложен от посредника отговаря на законовите изисквания.

На този линк може да прегледате примерни договори (http://www.az.government.bg/pages/firmi-posrednici-i-predpriyatiya-za-vremenna-zaetost-formulyari/).

Посредническият договор с чуждестранен работодател трябва да съдържа:

Какво трябва да е съдържанието на един посреднически договор:

– Регистрация и идентификация на избраният работодател.

– Какви са финансовите условия за договора.

– Сключване на застраховка от работодателя.

– Пълна информация за заеманата длъжност, срок, работно време, отпуски, обезщетения, транспортни разходи, възнагражение.

– Срок на договора.

– Данни, дата и място при сключване на договора.

При направата на всички по-горе описани проверки, може да се доверите на избраният посредник и да не се притеснявате за потенциални проблеми на новото работно място.

Полезни връзки:
Свободни позиции
Работа в Англия

Submit a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.